Kronjuveler | LÆS alt om ♥ Kronjuveler ♥ LIGE HER!

Kronjuveler

Kronjuveler eller kronregalier? Her finder alle de vigtige fakta og facts om de danske kronjuveler. LÆS ALT om Kronjuveler her! ♥ www.klunkevoks.dk ♥ Til kamp for de danske kronjuveler!

Kronjuveler er noget som kongehuset har, uanset om regenten er en konge eller en dronning. Du sidder måske nu og griner lidt for dig selv ved tanken om, at en dronning også kan beside kronjuveler, men så er det fordi du har sjofle tanker.

Kronjuveler eller kronregalier

Laver du en google søgning på kronjuveler, så er sjovt nok noget af det første, der kommer frem ikke engang er kronjuveler, men en wikipedia side med overskriften kronregalier. Og her kan du læse følgende: "Kronregalier er værdighedstegninsignier, som kongelige personer bruger til at demonstrere magt" for her på klunkevoks.dk mener vi jo, at der er rimelig stor forskel på kronjuveler og kronregalier, bortset fra at en af de vigtigste kronregalier, der nævnes er: rigsæbler, for man kan vel med lidt god vilje også godt kalde kronjuveler for rigsæbler. Men en dronning med nogle ordentlige rigsæbler??? Nej, vel?

Nå, vi prøver med en sammenligning af kronjuveler og kronregalier. Nedenfor ser du et billede med forskellige danske kronjuveler/kronregalier.

Billedet viser danske Kronjuveler og Kronregalier

Der er jo unægtelig en vis lighed med disse to slags kronjuveler:

  • Der er to stk i begge tilfælde
  • Begge fandtes på Rosenborg slot, da vi besøgte Rosenborg slot i Januar 2022
  • Begge har en forholdsvis rund form
  • Farven guld og rød indgår i begge tilfælde
  • Det er begge noget man inderligt ynder at passe på, så der ikke sker noget med dem
  • Det er yderst sjældent, at de kommer ud i det fri
  • Der er som regel ret mørkt, der hvor de befinder sig

Så måske er google ikke så dum alligevel. Kronjuveler og kronregalier har måske alligevel en vis lighed.

Kronjuveler kræver ekstra pleje uanset længde

Du skal ikke sige, at vi her på klunkevoks.dk ikke værner om de danske kronjuveler. Bare læs denne pressemeddelelse: Link til pressemeddelelse

Vi synes, det er ekstremt vigtigt, at vi danskere passer godt på alle kronjuveler i dette land. Og det er overraskende for os, at det er så relativt få, som deler denne holdning. I 2019 (året før corona, hvis du kan huske så lang tid tilbage...) havde kronjuvelerne et besøgstal på 560.000 gæster, og så tænker du nok, at det var da mange. Men tænk sig engang, at ca. halvdelen af Danmarks befolkning har kronjuveler, og på et helt år, er det kun ca. 1 tiendedel af Danmarks befolkning, som har kigget ned til kronjuvelerne, og så kun 1 gang på et helt år!!! Vi gentager, 1 gang på et helt år!!!

Vi kan vidst hurtigt blive enige om, at der er plads til forbedring.

Og det vil vi så prøve at hjælpe med her...

Til kamp for kronjuvelernes ve og vel

Vi kontakter Thomas Thulstrup, som er Museumsdirektør på Rosenborg slot, og spørger om vi kan tilbyde vores hjælp til at få flere til at besøge deres kronjuveler. Og skal vi regne lidt på potentialet, så er der pt ifølge Dansk statistik 2.498.009 mænd i Danmark, (Vi ved godt, at nogle damer har større kronjuveler end nogle mænd, men her på siden gælder INGEN ligestilling, og derfor regner vi kun med mænd) og hvis man regner med, at de besøger deres kronjuveler bare en gang hver morgen og en gang hver aften, så giver det et besøgstal på 4.996.018 om dagen, så på et år vil det give et samlet besøgstal på: 1.823.546.570...oO(Så er det godt, at der ikke er corona-restriktioner mere med en max kapacitet på 500 personer pr dag, for så ville det tage 9992 år, at få et års besøgstal ind på museet)

Husk! Man behøver jo ikke, at røre dem hver eneste gang. Man kan blot nøjes med lige, at kigge diskret til dem, og se om de stadigvæk er velbevaret. Men skal du vaske og pleje dine kronjuveler lidt ekstra, så anbefaler vi denne her: Link til Danmarks sprødeste shampoo til dine kronjuveler

Nå, tilbage til Thomas fra Rosenborg slot. Vi blev sendt videre til den søde kommunikationschef Nanna. Nanna mente desværre ikke som repræsentant for kongehuset, at hun kunne stå inde for, at tilbyde en rabat til dig via klunkevoks.dk. Men det skal du slet ikke være ked af, for som trofast krigsherre, og medbeskytter af de danske kronjuveler, kan du sagtens finde din billet til kronjuvelerne lige her: Link til billet til de danske kronjuveler

Du kan også booke en rundvisning her: Link til rundvisning af kronjuveler Og tænk engang at der er nogen, som tjener penge på at lave rundvisninger af deres kronjuveler. Og så tager en rundvisning kun 1 time😂🤣

Kronjuvelernes historie

Mange tror at kronjuvelerne stammer tilbage fra 1746, da den daværende Christian 6.s dronning, Sophie Magdalene, troede at hun snart skulle dø af sorg fordi hun lige var blevet enke, og hun bestemte i sit testamente, at hendes smykker ikke skulle gives til en bestemt person, men altid være ”ved kronen”. Og på den måde ville der altid være pragtsmykker til rådighed for den til enhver tid siddende dronning. Smykkerne har været anvendt og ombygget i forhold til tidens krav, og nogle dronninger brugte dem ret meget, mens andre næsten ikke. Men det er nu ikke helt rigtigt, da en ny undersøgelse gjort af franske forskere faktisk kan datere de første moderne mennesker i Europa, formentlig med kronjuveler kan dateres hele 54.000 år og 6 dage tilbage. (Og så spørger du sikkert hvorfor lige 54.000 år og 6 dage, men det er fordi, at den artikel vi læser det i, er 6 dage gammel, da vi skriver dette🤓) Og mon ikke de første mennesker i Europa ret hurtigt tog en tur til Danmark for at se de danske kronjuveler?

Klunkevoks.dk besøger kronjuvelerne på Rosenborg slot

Vores boss her på klunkevoks.dk kalder sig i sjov for klunkekongen. Og vi har flere gange undret os over dette. Er hans kronjuveler meget store? Lange? Meget blå? Lavet af guld? Eller er han måske en rigtig konge? Det sidste går nok over, når han vågner...

Uanset hvad, så må vi jo nok erkende, at der som tidligere nævnt jo er en hel del fællestræk med bl.a kronjuvelerne. Så netop derfor, er det da også med stor overraskelse, at se da vi besøger tronsalen på Rosenborg slot, at det ikke er muligt for den stolte klunkekonge, at prøve sin trone. Og det selvom den slet ikke blev brugt den pågældende dag af andre konger, så det blev kun til et billede:

Billedet viser tronsalen på Rosenborg slot hvor kronjuvelerne befinder sig

Men flot ser det ud. De kongelige kronjuveler har haft et blødt sæde at sidde i😍

Vi må erkende, at man bliver en lille smule blød i knæene, når man står og beundre sådan en pragt. Det gør os enormt stolte, at vi i sandhed kan sige, at vi er i samme ædle kald, at beskytte de danske kronjuveler på bedst mulig vis.