Klunker 🍒 Vigtig og uundværlig viden om Klunker

Klunker

Klunker er et gammelt ord. Men hvad betyder klunker? Hvor kommer klunker fra? Hvor lange er rigtige klunker? Hvad farve skal klunker være? Havde de rige Klunke-hjem i gamle dage? Kan klunker være det samme som en dusk? Kommer alle klunker fra Tyskland? Få alle klunke svarene LIGE HER!

 • Men hvad betyder klunker?
 • Hvor kommer klunker fra?
 • Hvor lange er rigtige klunker?
 • Hvad farve skal klunker være?
 • Havde de rige Klunke-hjem i gamle dage?
 • Kan klunker være det samme som en dusk?
 • Kommer alle klunker fra Tyskland?

Få alle klunke svarene nedenfor! I hvert fald de vigtige!

Hvad er klunker?

Er du her på vores side www.klunkevoks.dk, så tænker du jo nok med det samme; "Jeg ved sgu da godt hvad klunker er!"

Og det kan du jo til dels have ret i, da det som kendetegner klunker, er, at de som regel hænger for neden, de fås i mange forskellige længder, tykkelser, farver, med korte og lange hår, nye og gamle. Men... ja, der er et men, for de hænger som regel forneden på diverse møbler og gardiner. Og så kommer klunker fra Tyskland. Ja, du læste rigtigt. Klunker kommer fra Tyskland. Du kan dog være helt rolig, for er du en mand, som lige nu har trukket ud i bukselinningen, og kigger ned til dit kæreste eje, og spørger dine ædlere dele, om de nu også kommer fra Tyskland? Så er det kun ordet "klunker", som kommer fra Tyskland. Dermed ikke sagt at din mor eller far ikke er fra Tyskland, for det kan da godt tænkes. Men ordet klunker kommer rent faktisk fra Tyskland, og ifølge den store danske ordbog betyder det "lille klump". Men det er jo ikke ens betydende med at alle klunker er små. F.eks ville Wesley Warren Jr med verdens største klunker, nok være lidt uenig i den betragtning.

Se videoen nedenfor med verdens største klunker:

 

 

Klunker, er det kun for de rige?

- Klunker var kun for de rige i de gode gamle dage.

"Det er godt med jer klunkevoks.dk", tænker du nu!

Alt var jo bare bedre i de gode gamle dage. Det var varmere om sommeren. Der var mere sne om vinteren. Og Mette Federiksen havde ikke været statsminister endnu. Og de riges hjem var også bare bedre end i dag. Og ja, klunker var med overvægt for de rige. Klunkehjemmet som det blev kaldt, var betegnelsen for det flotte, næsten kongelige, hjem med smukke gardiner med klunker hængende forneden, klunker i bunden af møblerne, og klunker alle vegne. Se det var en tid der var noget ved.

Man kaldte det til med for Klunketiden, og den varede ca. fra starten af 1800-tallet til et stykke op i 1900-tallet. Tænk engang at det hele blev med tiden afløst af minimalisme i hjemmet. Er det ikke bare sørgeligt? Fra klunker alle steder til minimalisme!

Men fortvivl ej. Vi er her for at hjælpe dig. For ikke at sige hjælpe hele nationen, det ganske land, og hele menneskeheden... eller måske kun halvdelen af menneskeheden.

Her er lidt klunke-hjælp til dig:

 1. Du kan læse lidt om klunkehjemmet lige her
 2. Du kan da oveni købet få dig en rundvisning i klunkehjemmet også
 3. Men bedst af alt. Du har jo muligheden for, at gå til kamp for at få klunketiden tilbage igen: Køb Klunke Voks by Dick Johnson her

Klunke Voks er et "Giant step for mankind"

Klunker og dusk, er det det samme?

Nu har du frække tanker, ikke sandt? (Som min morfar ville have sagt, altså "Ikke sandt" Og ikke det med frække tanker...)

Og det er helt forståeligt, når man snakker om både dusk og klunker i samme sætning. Og vi synes også, at det er helt i orden, at have frække tanker. Så bliv du bare ved med det.

Men skal du finde svaret på spørgsmålet, om klunker og dusk er det samme, så er det bare at slå ordet klunker op i den danske ordbog. Her finder du nemlig ud af, at klunker er det samme som en dusk. Men er det så ensbetydende med, at man skal have en ordentlig dusk på sine klunker. Og her er svaret et klart: Ja! Altså hvis du skal medvirke i en tysk pornofilm fra 1970'erne, men ellers er vi da her på klunkevoks.dk af den holdning, at du skal tænke lidt på dine medmennesker, og eventuelle partner, og møde velfriseret, glatbarberet, eller evt med en fin lille landingsstribe frem. Og er du i tvivl om hvordan du så gør dette, så kan du bare læse hvordan du gør lige her:

Link til vores intimbarberings guide for rigtige mænd

Keder du dig af at læse alt det her lort om klunker, men bare ikke kan lade være? Så kan du lige nyde nedenstående klunke video fra 🎱Ball 
(Tak til Ronnie for at vi må vise klunke videoen her😍) i mellemtiden, alt imens du får din partner til lige at lave en kop kaffe til dig, eller hente en kold bajer i køleskabet.

Og by the way, så er det god stil lige at vise din magt i parforholdet engang imellem. Og det kan du jo benytte denne lejlighed til. Så vælger du kaffen, så lad dig inspirere af Niels Hausgård i minkavlerne, hvor han spiller en sur gammel far. Her henvender du dig til din partner, i en halvsur og meget alvorlig tone, og siger; "JA, KAFFEN LAVER JO IKKE SIG SELV!!!

Vælger du bajeren, så er det bare, at sige; "STIK MIG EN KOLD BAJER SKAT. OG DER MÅ GODT KOMME LIDT FART PÅ!!!"

 

 

Klunker - Og forskellige klunke typer

Der findes mange forskellige typer af klunker, og vi vil her beskrive de væsentligste, som vi anbefaler, at du har styr på. Der er en hel del viden, som er fløjtende ligegyldig, men dette er ikke af en sådan karakter. Tænk engang hvis du blev spurgt om hvad elevator-klunker er, og du ikke ville kunne redegøre for det. Det ville jo være en katastrofe, så her får du svaret. (Det er ligesom at starte med desserten, ikke?)

Elevator-klunker

Elevator-klunker stammer rent faktuelt fra Skovlunde, og de er ca. fra 1974. Grunden til at vi kan sige det så forholdsvis præcist, er, at det var på drenge fodboldholdet i Skovlunde IF, (Som nu er blevet slået sammen med arvefjenden Ballerup til BSF. Sørgeligt, siger vi bare! Det ville jo være det samme som at slå Brøndby Øster sammen med Brøndby Vester. Det kan aldrig blive rigtigt godt, vel?) hvor målmanden hed Allan. Og Allan havde samme årgang, som skribenten her på redaktionen, herrens år 1974. Og derved må Allans klunker være fra ca. 1974. Og det specielle ved disse klunker var, at den ene var længere end den anden, og derfor blev ordet "elevator-klunker" opfundet i Skovlunde af SIF's drenge-fodboldhold. Så kort beskrevet. Elevator klunker er klunker, hvor den ene er længere end den anden ligesom målmand Allans klunker var.

Hængeløg

Hængeløg er klunker som hænger. Ja, det havde du jo nok gættet, ikke Einstein? Men forskellen på hængeløg, og andre klunker er, at de er forholdsvis smalle i den øverste del af løgposen, og så skal der hænge en sæk lidt længere nede. Lidt ligesom hvis du tager en løgpose nede i Netto, og holder den op i luften med to fingre. Herved kan du se, at vægten af de tunge løg (Tak til Sir Isaac Newton) simpelthen hiver selve posen nedad, og strækker den til det yderste. Dette er hængeløg.

Blå klunker

Du skal bare skynde dig til lægen! Og det gælder også, hvis de er sorte. (Medmindre de er født sorte, så er det helt normalt, og du behøver ikke nødvendigvis, at gå til lægen fordi du læser dette.)

Klunker med hår på

Klunker med hår på er mestendels fra gammel tid, og de findes stort set ikke mere. Kun i Jylland! (Undskyld, spøg til side) Den moderne mand, og kvinde for den sags skyld, foretrækker ikke at få hår i maden, og det mindsker risikoen for netop dette, hvis hårpragten bliver holdt i skak. Men i de glade 60'ere var det meget populært med lange behårede klunker. Det var nok derfor, de var så glade.

Glatbarberede klunker

Glatbarberede klunker er for den moderne mand. Men det er ikke en nem disciplin, og det kræver at man er lidt smidig, hvis man selv skal stå for trimningen. Især på den bagerste del af pungen, men når det lykkedes, og du har efterbehandlet med din elskede Klunke Voks, så skinner solen fra oven, og livet får en helt ny betydning.

Glemmer du derimod Klunke Voks, så er du selv ude om det, for så sker følgende:

 • Der kommer røde knopper efter barbering
 • Det klør ad helvede til (Her må vi godt bande)
 • Syningerne fra dine jeans bliver røvirriterende
 • Du stinker fra dine kugler
 • Dine kollegaer kigger underligt på dig, og vifter nogle gange hentydende med hænderne foran næsen, mens de skæver ned mod dit skridt
 • Du begynder at blive lige så sur som hele Danmarks Søren Brostrøm (Dermed ikke sagt, at han ikke bruger Klunke Voks, selvom det godt kunne se sådan ud på hans nedadhængende mundvige)
 • Du bliver på et tidspunkt pissehamrende ligeglad med om så dronningen kigger. Giver op: Hiver ud i bukselinningen med den ene hånd, alt imens du tager den anden hånd ned i underhylderne, og bare klør...

Nej, det er nok nemmere, blot at huske din Klunke Voks.

Fun facts om klunker

Er der noget sjovt ved klunker? Eller er klunker bare noget meget alvorligt?

Vi har her samlet lidt sjove klunke-fakta nedenfor, som du lige kan hive ud af ærmet til næste familie middag, eller hvis du skal besøge sviger mekanikken.

Du kan med fordel starte sætningen ved lige at afbryde tante Gerda på en anelse for grov måde, helst en lille smule usympatisk og arrogant, og sige noget ala:

"Det er godt med dig, tante Gerda, det er ikke så skide vigtigt, det der. Men vidste I dette om klunker...?" Og så kan du komme med en af nedenstående fun facts om klunker.

Klunker - Fun Fact 1

En chimpanses klunker vejer mere end en tredjedel af dens hjernen.

Klunker - Fun Fact 2

Klunkernes størrelse har stor betydning i meget konkurrenceprægede dyresamfund. Jo større klunker, jo flere hunner.

Klunker - Fun Fact 3

Søger du på "Verdens største klunker" på google i Danmark, så er den 5. side, der popper op, en side om Albert Einstein.

Klunker - Fun Fact 4

En græshoppe har verdens største klunker. På en knoldformet græshoppeart, Platycleis affinis, udgør klunkerne 14% af den samlede kropsvægt.

Klunker Fun Fact 5

Drenges klunker er det første, som begynder at vokse i puberteten.